Spam the world!

Door michaaeel op dinsdag 29 januari 2013 20:16 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 2.310

¨Spam the world¨ onder dat moto leeft momenteel jong film maker Bart Dokter. Na het aantreden van ons prachtige kabinet het afgelopen jaar is het wel gedaan met het ouderwets subsidie vangen. Tegenwoordig moet er toch behoorlijk wat meer moeite gedaan worden dan de papieren aanvragen voor de subsidie.

Met het wegvallen van de subsidie loopt de jonge creatieveling wel tegen een muur aan, waar haal ik nu het geld vandaan om mijn baan berekende talent te tonen. Maar daar is voor vele Nederlanders een nieuw kanaal, het crowdfunden, voor vele tweakers is dit begrip al vrij algemeen bekend, denk bijvoorbeeld aan de Ouya console. Maar voor menig man onder ons is het crowdfunden van films nog een stuk minder bekend. Zo ook voor mij, nu zijn er hier op tweakers al duizenden zo niet 10 duizenden discussies geweest over het niet/wel innoveren van de verdien modellen van de film industrie. Maar dit is toch wel een mooie ontwikkeling, misschien is dit dan toch eindelijk een baanbrekend iets voor de toekomt, tevens geef je de jong film maker de mogelijkheid om iets te bereiken.

Nu is dit alweer een heel stuk gezemel om het crowdfunden, maar eigenlijk waar deze blog voor is geschreven is het spammen van the world. Bart Dokter, het jonge talent waar ik eerder over sprak is bezig met het begrip spam the world. En dan wel met de film; ¨Poster¨. En nu worden wij als collega's dagelijks gestimuleerd om waar dan ook de wereld te spammen, en waar zit nou het rijkste volk van nederland. Inderdaad dat is natuurlijk onder de ict'ers (en niet ict'ers) van tweakers.

Dus bij deze draag ik mijn steen bij aan het spam the world concept, voor zij die het interesant vinden om een jong film maker te stimuleren in de vorm van een beloning zie hier het project ¨Poster¨: http://www.cinecrowd.nl/poster?language=en

Voor zij die graag weten waar deze film over gaat, ik citeer: Poster
¨De afgelopen jaren is er nogal wat veranderd voor de bioscoopbezoeker. Zo hebben de ouderwets ratelende 35 mm projectoren plaatsgemaakt voor digitale projectie, de kleinere filmtheaters hebben veelal het veld geruimd voor de grotere bioscopen enz.
Kortom: het einde van een tijdperk. Deze film wordt een ode/ herinnering aan dat tijdperk, maar omarmt tegelijkertijd de nieuwe situatie en haar mogelijkheden:

Tijdens de verhuizing van het oude kleine Filmhuis Leeuwarden, naar de grote nieuwbouw-vestiging, verliezen de filmsterren en kersverse geliefden John en Liz (die zijn afgebeeld op de laatste nog-hangende posters) elkaar uit het oog.
Als hun posters in de nieuwe vestiging worden binnengebracht is het een kwestie van wilskracht, doorzettingsvermogen, maar vooral liefde en out-of-the-box-denken om elkaar terug te vinden!¨

Dat was mijn steen die ik bij draag aan dit non-profit concept, nu maar hopen dat dit niet bestempeld word als ¨Spam¨

Volgende: Data afronding mobile providers 05-'13 Data afronding mobile providers
Volgende: De kracht van een online klacht 10-'12 De kracht van een online klacht

Reacties


Door Tweakers user Jogai, woensdag 30 januari 2013 15:38

Crowdfunden voor een film werdt al een tijdje gedaan, sinds 2006 als ik hier kijk: http://www.blender.org/fe...ry/blender-open-projects/

Leuke rewards. Als je geluk heb krijg je de hoogste reward voor een klein bedrag :*)

Reageren is niet meer mogelijk