Data afronding mobile providers

Door michaaeel op dinsdag 21 mei 2013 15:03 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 5.086

Goedenmiddag beste lezers,

In mijn laatste weekje vakantie was ik wat aan rond surfen op het forum en daar kwam ik wat tegen over tele2 met betrekking tot het afronden van de data. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid, en ik dacht laat ik eens de proef op de som nemen en kijken hoe dat bij verschillende providers in ze werk gaat. Waarschijnlijk is met veel speurwerk dit allemaal wel ergens op internet te vinden, maar dacht laat ik dit eens combineren met het bekijken hoe de digitale bereikbaarheid van de verschillende providers is. Dit maal niet via social media aangezien ik daar vrij weinig mee heb maar via een mailtje, nu weet ik uit ervaring dat het soms best lastig kan zijn mail formulieren te vinden dus we gaan het zien.

Heb een kort simpel mailtje opgesteld die ik naar antal bedrijven zal versturen/proberen te versturen
"Goedemiddag,

Op moment ben ik aan kijken waar ik een nieuw abonnement zal afsluiten zit met de volgende vragen nog wel op moment.

Hoe word data afgerekend, word dit per KB of per MB afgerekend. En hoe worden deze afgerond, gebeurd dit per 24 uur of per minuut of zelfs nog sneller?
Klein voorbeeld
14:00 gebruik ik 100 Bytes
14:10 gebruik ik 200 Bytes
14:30 gebruik ik 150 Bytes

Totaal gebruik ik nu dus 450 Bytes, maar wel in 3 sessies word dit afgerekend naar 3 Kb, of naar 1Kb?

Dus concreet de vraag per hoeveel uur/minuten gebeurd de afronding.

Michael"
Hier mijn ervaringen met verschillende mailformulieren
Kpn
Redelijk te vinden op de website onder kopje klantenserivce --> contact
Enigste opmerkelijke vond ik dat ik voor algemene vraag ook me rekening nummer moest invoeren, maar veder niks op aan te merken.

Vodafone
Toch wel een van de makkelijkste, onder kopje klantenservice e-mail heel makkelijk te vinden. Enigste wat je hoeft te vermelden (als niet vodafone klant) is je e-mail adres en je vraag. Veder niks van persoonlijke gegevens. Wel apart vond ik de disclaimer: "Vermeld geen creditcardgevens in je vraag. De e-mailverbinding is niet veilig genoeg om de bescherming van je gegevens te garanderen." Als zoon groot bedrijf zijnde zou je toch zeggen dat dit beter te beveiligen moet kunnen zijn dan, maar nu ben ik een leek op dat gebied dus misschien denk ik wel te simpel

T-mobile
Mail formulier ook weer makkelijk te vinden op de website, hier moet je door paar drop down menu's klikken om te zorgen dat mail bij juiste afdeling komt. Hierna vraag invullen, krijg je nog aantal suggesties met antwoorden aangeven dat antwoord er niet tussen zit en dan je persoonlijke gegevens invullen en versturen naar t-mobile. Niks bijzonders op aan te merken en ook hier weer keurige service tot dus ver.

Tele-2
Dit was tot dusver toch wel de meest lastige om een mail bericht te versturen, eerst kom je bij een virtuele chat assistent uit die lastig antwoord wist te geven om mijn vraag. Deze wou me daarna wel doorzetten naar een medewerker. Dit gedaan bij gebrek aan mailformulier, met een medewerker gesproken maar deze kon geen antwoord geven op mijn vraag. Na even google kwam ik er achter dat as je niet accepteert met medewerker te spreken je toch een mail formulier te voor schijn krijgt. Dit dus gedaan en daar kwam inderdaad een mail formulier (met als voordeel dat die gegevens vanuit vorige chat nog wist). Was dus wat moeilijker maar het mailtje is uiteindelijk verzonden.

Simyo
Begon allemaal zeer simpel, hop naar de website mail formulier er gelijk bij alleen toen ik me tekst plakte in het formulier ging het mis, "[new label:Invalid.Format.Question]" wat blijkt simyo kan niet omgaan met enters. Dus alle enters uit gesprek gehaald en daarna kon die wel verzonden worden. Buiten de enters om dus een prima service.

Simpel
Iets wat minder om formulier te vinden, maar niet te moeilijk gemaakt dus geen klachten. Mail formulier is vrij simpel, eerst selecteren of je wel of geen klant bent (pagina ververst daarna). Hierna standaard dingen als telefoon nummer e-mail adres en dan kan je je bericht tikken. Enigste nadeel hieraan is dat je max 1000 tekens mag gebruiken, als je dus een flinke klacht heb dan zal het niet lukken om deze te mailen maar in dit geval ging het prima.

Hollands nieuwe
Weer een zeer simpele weg naar het mail formulier, hier ook weer standaart gegevens veder geen opmerkingen.

Hi
Mail formulier is simpel te vinden, alleen hier ook moet ik weer mijn rekening nummer invoeren en dit terwijl ik geen klant ben.

Ben
Ben komt onder contact gelijk bij een mail formulier, das natuurlijk helemaal ideaal (in mijn situatie). Gewoon weer de standaard dingen voor naam achter naam, telefoon nummer en e-mail adres. Wel netjes bij e-mail geven ze aan pas op je gebruikt een gmail adres, wij hebben gemerkt dat bij veel mensen het antwoord in ongewenste email binnen komt hou dit dus ook in de gaten. Dus komende dagen zal ik mijn spambox ook maar in de gaten houden.

Telfort
Telfort is toch tot dusver wel een lastige om mailformulier te vinden, na dat ik deze gevonden had moest ik paar keuze menu's door. Maar toen kwam ik op de juiste pagina uit, hier kon ik me vraag stellen maar wel met een maximum van 2000 tekens (vind ik persoonlijk altijd een minpuntje, als ik een lang verhaal wil schrijven wil ik dat kunnen) Veder geven ze het langste antwoord termijn tot dus ver 10 werkdagen.

Tot dusver het lijstje van providers die ik heb aangeschreven, ik vermoed dat ik zo wel het grootste deel van de groteren heb gehad. Mocht er nog iemand 1 missen vermeld het dan even dan schrijf ik die ook met alle plezier nog aan.

Gemiddeld geven ze aan binnen 2-4 dagen te reageren, ik verwacht dus ook volgende week dinsdag het vervolg te kunnen schrijven van deze blog.


Edit: Ben, Hi, Telfort toegevoegd

Spam the world!

Door michaaeel op dinsdag 29 januari 2013 20:16 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 2.361

¨Spam the world¨ onder dat moto leeft momenteel jong film maker Bart Dokter. Na het aantreden van ons prachtige kabinet het afgelopen jaar is het wel gedaan met het ouderwets subsidie vangen. Tegenwoordig moet er toch behoorlijk wat meer moeite gedaan worden dan de papieren aanvragen voor de subsidie.

Met het wegvallen van de subsidie loopt de jonge creatieveling wel tegen een muur aan, waar haal ik nu het geld vandaan om mijn baan berekende talent te tonen. Maar daar is voor vele Nederlanders een nieuw kanaal, het crowdfunden, voor vele tweakers is dit begrip al vrij algemeen bekend, denk bijvoorbeeld aan de Ouya console. Maar voor menig man onder ons is het crowdfunden van films nog een stuk minder bekend. Zo ook voor mij, nu zijn er hier op tweakers al duizenden zo niet 10 duizenden discussies geweest over het niet/wel innoveren van de verdien modellen van de film industrie. Maar dit is toch wel een mooie ontwikkeling, misschien is dit dan toch eindelijk een baanbrekend iets voor de toekomt, tevens geef je de jong film maker de mogelijkheid om iets te bereiken.

Nu is dit alweer een heel stuk gezemel om het crowdfunden, maar eigenlijk waar deze blog voor is geschreven is het spammen van the world. Bart Dokter, het jonge talent waar ik eerder over sprak is bezig met het begrip spam the world. En dan wel met de film; ¨Poster¨. En nu worden wij als collega's dagelijks gestimuleerd om waar dan ook de wereld te spammen, en waar zit nou het rijkste volk van nederland. Inderdaad dat is natuurlijk onder de ict'ers (en niet ict'ers) van tweakers.

Dus bij deze draag ik mijn steen bij aan het spam the world concept, voor zij die het interesant vinden om een jong film maker te stimuleren in de vorm van een beloning zie hier het project ¨Poster¨: http://www.cinecrowd.nl/poster?language=en

Voor zij die graag weten waar deze film over gaat, ik citeer: Poster
¨De afgelopen jaren is er nogal wat veranderd voor de bioscoopbezoeker. Zo hebben de ouderwets ratelende 35 mm projectoren plaatsgemaakt voor digitale projectie, de kleinere filmtheaters hebben veelal het veld geruimd voor de grotere bioscopen enz.
Kortom: het einde van een tijdperk. Deze film wordt een ode/ herinnering aan dat tijdperk, maar omarmt tegelijkertijd de nieuwe situatie en haar mogelijkheden:

Tijdens de verhuizing van het oude kleine Filmhuis Leeuwarden, naar de grote nieuwbouw-vestiging, verliezen de filmsterren en kersverse geliefden John en Liz (die zijn afgebeeld op de laatste nog-hangende posters) elkaar uit het oog.
Als hun posters in de nieuwe vestiging worden binnengebracht is het een kwestie van wilskracht, doorzettingsvermogen, maar vooral liefde en out-of-the-box-denken om elkaar terug te vinden!¨

Dat was mijn steen die ik bij draag aan dit non-profit concept, nu maar hopen dat dit niet bestempeld word als ¨Spam¨

De kracht van een online klacht

Door michaaeel op woensdag 10 oktober 2012 22:13 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 4.032

Om gelijk maar eens met een onderwerp te beginnen waar iedereen vaak genoeg mee te maken krijgt beginnen we met de klacht. Enkele dagen geleden ging mijn telefoon (htc desire z) wederom voor de 4e keer in 3 maanden tijd kapot. Het was zondag middag en ik had de tijd dus ik denk ik schrijf een klacht.

Zelf werk ik sinds enkele maanden in een callcenter en krijg ik meer en meer te maken met klachten en de manier hoe daar mee om word gegaan. Dus ik dacht dit is nu de vierde keer ik schrijf een klacht op de meest openbare plek die er is het World Wide Web. Zo gezegd zo gedaan, een hele klacht uitgetikt geplaatst op een niet nader te noemen klachten site. En warempel een dag later krijg ik een mailtje dat de klacht in behandeling is genomen, zelf had ik verwacht dat dit wel enkele weken zou duren want op de website van de winkel zelf stond ¨Als u schriftelijk een klacht indient streven wij er na dezen binnen 14 dagen in behandeling te nemen¨.

Inmiddels was het dinsdag ik was op tijd vrij dus ik ging naar de telefoon zaak om mijn telefoon in te leveren verhaal er bij uitgelegd en toen kreeg ik het volgende te horren van de verkoper:¨O ben jij die jonge die een klacht had ingediend online op een klachten website?¨Ja ik heb daar een mailtje over gehad van ons web-care team en we zijn er druk mee bezig je krijgt een mailtje van mij als ik meer weet. Zal waarschijnlijk morgen zijn.¨ Dus ik met vol vertrouwen naar huis vandaag de dag afgewacht kreeg wel een automatisch mailtje dat het web-care team mijn klacht had afgehandeld volgens de klachten site maar nog niks van de winkel. Maar ik was wederom optijd vrij (voordeel van vroeg beginnen) dus nog maar eens op naar de winkel, daar aangekomen kreeg ik te horren dat ze in gaan op mijn voorstel om mijn toestel te swappen.

Toestel vandaag ingeleverd, word eerst op gestuurd om te kijken of het wel echt een fabrieksfout is en niet een eigen persoonlijke fout en als dat goed gekeurd word krijg ik een nieuw toestel. Ik helemaal blij en tevreden, want dit valt veder niet onder de garantie voorwaarden en dergelijke geld alleen voor mensen die een verzekering af hebben gesloten. Dus ik wou bij de winkel uit lopen, krijg ik te horren ja en morgen krijg ik een leen toestel voor je binnen en wonder boven wonder is dit ook nog een galaxy s2. Dus gewoon een volwaardig gelijk toestel.

Naderhand nog even wat gesproken met de verkoper, en wat over het gebeuren om trend klachten gesproken en mijn motivatie en dergelijke waarom ik een klacht online zetten. Hij gaf toen mij ook aan dat als ik zelfde in de winkel had gevraagd het niet gedaan kon worden. Maar nu het online staat en de hele wereld het kan zien het met een gouden pen word behandeld.

Bij deze dus het bewijs van de online klacht.
Dus heeft u voortaan een klacht en wilt u dat het snel en goed word opgepakt, plaats online een klacht. De web-care teams van de meeste grote bedrijven staan binnen enkele uren voor u gereed. En de oplossingen zullen u verbazen.